Voor White House Development Gouda kregen wij het vertrouwen om de constructieve aanpassingen te verzorgen, met zoveel mogelijk zorg voor behoud van het bestaande beeld. Voor de transformatie waren extra constructieve ondersteuningen nodig vanwege de veranderende functie, inrichting en belastingen. Wij hebben, in nauw overleg met Martin van der Werf (projectleider White House Development) en de Bouwkundige aannemer JP van Eesteren, de mogelijke oplossingen berekend en getekend. Dusdanig, dat het technisch mogelijk was geen ernstige ingrepen aan het bestaande pand te hoeven doen.

De uitdaging zat vooral ook in het verwijderen van het oude gemeentelijke archief waarvoor destijds een enorm zware betonconstructie was ingebouwd. Alsmede ook de oude school aan de Groeneweg, waar een slanke stalen draagconstructie voor extra entresolvloeren op een nieuwe fundering moest worden ontworpen.

De school aan de Groeneweg is gereed voor heiwerk en de opbouw van de benodigde staalconstructie voor het realiseren van schitterende loftwoningen.

Prachtig resultaat
Het project wordt in 2021 opgeleverd. We willen White House development feliciteren met het prachtige resultaat van deze gedurfde binnenstedelijke ontwikkeling en daarmee het behoud van een prachtig stukje cultureel erfgoed in Gouda. En natuurlijk ook JP van Eesteren, die met dit project laten zien nog steeds in bezit te zijn van ambachtelijk vakmanschap om zo’n gewaagd project als deze te realiseren.